Cottage cheese rovnako ako tvaroh patrí do zdravého jedálnička. Sú to veľmi podobné potraviny. Cottage cheese sa tiež vyrába z odtučneného mlieka a obsahuje veľa kazeínových bielkovín a vápnika a málo sacharidov a tuku.
Na trhu je veľmi veľa druhov a okrem neochutených nájdete aj napr. pažítkové, horčicovo-cibuľové, chilli, alebo naopak sladké, zvyčajne jahodové. Tieto druhy majú ale zvýšený obsah sacharidov, takže do diéty odporúčam radšej tie neochutené. Kto chce, môže použiť cottage cheese aj na varenie. Dá sa kombinovať v slaných jedlách s mäsom a zapekať ho s mäsom, alebo sa často pridáva do koláčov spolu s tvarohom.
Rovnako ako pri tvarohu, aj tu treba pozerať na obsah sušiny, bielkovín, sacharidov, tuku a energiu (kalórie). Medzi cottage cheesmi nie sú ale také veľké rozdiely ako pri tvarohoch. Nutričné hodnoty majú veľmi podobné a preto väčšina ľudí pozerá pri výbere len na cenu a chuť.
Najlacnejší cottage v pomere k množstvu bielkovín je jednoznačne Pilos cottage cheese z Lidlu, za ktorým nasleduje CLEVER cottage cheese z Billy a K Classic cottage cheese z Kauflandu.Najdrahšie vychádza MADETA cottage cheese z Carrefour-u, pri ktorom 100g bielkoviny vychádza na viac ako 6 EUR.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára